9 Cele mai frecvente probleme cu televizoarele – Plus solutia

Dupa o zi lunga la serviciu, cand va asezati in fata televizorului pentru a va pune la curent cu emisiunile preferate, este posibil sa identificati ca televizorul dvs. prezinta anumite probleme. Nimic nu enerveaza mai mult un pasionat de seriale decat sa rateze un episod crucial si sa astepte o reluare, sau o persoana care doreste sa urmareasca un eveniment sportiv. Va suna cunoscut? Pentru a evita astfel de situatii, am enumerat cele mai frecvente probleme cu televizorul si cateva solutii pentru ele:

1. Oprire automata

Se poate remedia aceasta problema urmand optiunile de mai jos:

 • Verificati daca nu cumva a fost setat din greseala vreun temporizator sau mod de veghe;
 • Verificati telecomanda;
 • Scoateti cablul principal de alimentare;
 • Scoateti din priza toate dispozitivele conectate la televizor, cum ar fi conexiunea prin cablu, media player, difuzoare;
 • Dupa 1 minut, conectati televizorul.

2. Imagini distorsionate

Motivele pentru imagini distorsionate ar putea fi din cauza:

 • Calitatea slaba a receptiei de la cablu. Trebuie sa contactati operatorul de cablu daca acest lucru persista.
 • Incercati sa redati de pe un DVD si verificati daca se imbunatateste calitatea imaginii. Daca imaginea ramane slaba, verificati daca exista probleme la circuitele televizorului.
 • De asemenea, www.reparatii-televizoare.net va recomanda sa incercati sa modificati luminozitatea si contrastul imaginii.

3. Fara sunet sau fara imagine

In cazul in care televizorul afiseaza continut video fara sunet:

 • Verificati daca a fost apasat butonul de dezactivare a sunetului;
 • Verificati puterea audio setata cu ajutorul telecomenzii;
 • Schimbati canalele, uneori exista probleme cu transmisia si este posibil ca unele canale sa nu primeasca sunet.

Nu exista imagini video, dar exista sunet

 • Verificati alte canale, problema de transmisie este frecventa;
 • Reglati luminozitatea/ contrastul/ claritatea.

4. Apare o linie pe ecran

Este un indiciu al unei intreruperi cauzate de un camp magnetic din apropiere. Indepartati orice dispozitive sau gadgeturi care interfereaza.

5. Nu se conecteaza la internet

Majoritatea televizoarelor au functii inteligente si va permit sa va conectati la internet. Puteti transmite confortabil toate programele preferate de T.V. direct pe T.V. Este posibil ca aceasta functie sa nu functioneze corect daca:

 • V-ati schimbat conexiunea la internet. Verificati daca routerul este configurat corect. Sau daca exista vreo problema cu receptia prin router.
 • Daca o anumita aplicatie nu functioneaza, luati in considerare dezinstalarea si reinstalarea aplicatiei.

6. Albirea sau scurgerea culorilor

Daca culorile nu apar asa cum ar trebui, experienta de vizionare este grav afectata. Calibrarea culorilor poate ajuta calitatea. Daca televizorul dvs. nu dispune de o astfel de optiune, atunci un tehnician ar putea fi de ajutor.

7. Video si audio slab sincronizate

Calitatea imaginii ar putea fi motivul pentru sincronizarea slaba. Daca este posibil, schimbati formatul fisierului daca este redat printr-un DVD.

8. Imagine intunecata si terna

In zilele noastre, o multime de televizoare vin cu reglarea imaginii ambientale. Daca acesta este cazul televizorului dvs. si nu va place ajustarea automata, dezactivati optiunea. Reglati luminozitatea in functie de preferintele dumneavoastra, recomanda specialistii unei firme de reparatii TV Ploiesti.

9. Imagine nepotrivita

Televizoarele contemporane va permit sa reglati si setarea dimensiunii imaginii. Puteti personaliza dimensiunile in functie de cerintele dumneavoastra de vizionare pentru o experienta optima.

Sfaturi pentru a evita problemele legate de televizor

 • Pastrati manualul de utilizare la indemana. Veti putea gasi o pagina dedicata solutionarii problemelor
 • Atunci cand va reparati televizorul, insistati asupra inlocuirii cu piese de marca. Reparati-va televizorul numai prin intermediul unui tehnician profesionist.

Pentru probleme mai complicate, contactati un tehnician de reparatii. Cereti estimari de la mai multe centre de service pentru a compara. Lasati persoana cea mai calificata sa va repare televizorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *