Covorul Dvs merita mai multa curatenie – Iata de ce

Un aer de respirat de calitate mai buna

Cand aspirati covorul, acesta indeparteaza doar elementele murdare de pe suprafata covorului. Unele aspiratoare pot face o curatare mai profunda, dar cele mai multe vor curata doar stratul de suprafata al mizeriei din covor. Fara o curatare mai profesionala, acesti contaminanti sunt lasati sa patrunda adanc in covor. Curatarea in profunzime a covoarelor nu este probabil ceva ce ati asocia imediat cu imbunatatirea calitatii aerului din interior, dar are un efect foarte pozitiv. Praful si alergenii acumulati prin curatarea superficiala a covorului pot circula in aer atunci cand sunt deranjati, si pot afecta sanatatea pacientilor cu astm bronsic si, in cele din urma, a oricarei persoane din camera.

Eliminarea poluantilor nocivi

Dupa cum am mentionat, covoarele retin surse de poluanti din interior. In afara de praful si murdaria de zi cu zi, covoarele contin poluanti, alergeni si par de animale de companie. Gazele toxice din aer adera la particule si raman prinse in covor. Cand aspiram sau scuturam covorul, aceste gaze toxice sunt eliberate in aer, pornind din nou ciclul. Folosind echipamente de ultima generatie, expertii de la firmele de spalare covoare sector 4 folosesc tehnici de aspirare de mare putere pentru a indeparta acesti poluanti prinsi adanc.

Beneficiile mentinerii covoarelor curate

Este de la sine inteles ca, mentinand covoarele curate, se va imbunatati in consecinta calitatea aerului din interior, ceea ce poate fi benefic pentru casa. Acest lucru se arata in urmatoarele moduri:

Mirosuri urate reduse

Fie ca gatiti mult, daca aveti copii sau animale de companie, daca fumati sau traiti in apropiere de surse de mirosuri neplacute, o problema potentiala in gospodarie o constituie intotdeauna mirosurile nedorite. Acestea au un efect foarte neplacut asupra starii de spirit, gandurilor si comportamentelor oamenilor, si pot sa va lase neobisnuit de morocanos si iritabil. Mirosurile pot fi absorbite de covorul Dvs si eliberate cu usurinta atunci cand calcati pe el.

Umiditate echilibrata

O calitate buna a aerului din interior asigura un echilibru bun al umiditatii, explica www.spalatoriecovoare.net. Umiditatea (masurata ca cantitatea de apa din aer) afecteaza toate aspectele mediului inconjurator. Prea multa umiditate face respiratia dificila si, de asemenea, va face casa sa se simta infundata si umeda. Umiditatea suplimentara, asa cum s-a mentionat deja, provoaca cresterea mucegaiului si cresterea populatiei de acarieni, atragand si daunatori.

Respiratie usoara

Respiratia este in mod natural o actiune inconstienta. O faceti fara sa va ganditi prea mult la asta, dar daca calitatea aerului din casa Dvs este scazuta, respiratia poate fi difcila. Supravietuirea cu respiratii superficiale pune mult stres asupra corpului Dvs, in special asupra inimii si a plamanilor, facand chiar si urcarea unei scari o sarcina obositoare din punct de vedere fizic. V-ati simtit vreodata obosit in casa? S-ar putea sa nu fie doar pentru ca sunteti obosit, e posibil ca casa Dvs sa fie cea care va face letargic.

Ce e de facut:

Aspirarea normala este rareori suficienta, deoarece indeparteaza doar murdaria de pe stratul superior al covoarelor dvs. Pentru a va bucura de un covor curat si beneficiile aferente, ar trebui sa aspirati si sa aveti covoarele curatate in profunzime si tratate de personalul unei spalatorii de covoare profesioniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *