Cum sa porniti o masina cand e descarcata bateria

Bateriile auto se defecteaza ocazional, iar daca stiti cum sa rezolvati rapid problema, aceasta abilitate va va ajuta sa reveniti rapid pe drum. Din fericire, exista cativa pasi simpli de urmat pentru a porni o masina cu baterie descarcata:

  1. Pastrati la indemana un set de cabluri auto in vehiculul dumneavoastra. Acesta este un echipament pe care, din pacate, multi oameni nu il detin, sau nu il pastreaza in masina cu ei. Acest cabluri pot fi achizitionate intr-o husa simpla de transport, si apoi depozitate in portbagajul masinii – unde ocupa foarte putin spatiu.
  2. Inainte de a face orice altceva, asigurati-va ca ambele masini au contactul oprit. Acest lucru este important pentru a reduce sansele de a fi ranit in timpul conectarii cablurilor.
  3. Conectati un capat al cablului rosu la borna pozitiva a bateriei descarcate. Apoi conectati celalalt capat al cablului rosu la borna pozitiva a bateriei bune.
  4. Conectati cablul negru la borna negativa a bateriei bune. Fiti atenti in acest moment, deoarece va fi usor sa provocati un soc electric cu celalalt capat al cablului acum ca ambele borne ale bateriei bune sunt conectate la cabluri, avertizeaza Electricianauto.net.
  5. Conectati celalalt capat al cablului negru la o parte a blocului motor al masinii, nu la bateria descarcata. Conectarea cablului negru la bateria masinii descarcata ar putea provoca o explozie a acelei baterii si eliberarea de acid sulfuric caustic. Asigurati-va ca partea motorului la care conectati cablul negru este complet stabila si face parte din blocul motor. Nu conectati langa nici o conducta de combustibil sau lichid, daca este posibil.
  6. Porniti masina cu bateria buna si lasati-o sa functioneze cateva minute. Electricitatea va intra in bateria descarcata prin borna pozitiva.
  7. Incercati sa porniti masina cu bateria descarcata. In majoritatea cazurilor, timpul de incarcare de trei pana la cinci minute ar trebui sa fie suficient pentru a oferi bateriei descarcate suficienta energie pentru a porni masina.
  8. Scoateti capetele cablurilor de legatura in ordine inversa fata de modul in care au fost atasate. Masina care avea bateria descarcata ar trebui sa continue sa functioneze motorul timp de cel putin treizeci de minute pentru a permite bateriei sa se incarce complet.

Acesti pasi sunt simpli, dar fiti intotdeauna pregatiti pentru orice probleme suplimentare care ar putea aparea. Masina cu bateria slabita trebuie dusa la un electrician auto Pitesti pentru a fi testata, si pentru a vedea daca va fi necesara o inlocuire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *