Probleme comune ale centralelor si sfaturi pentru a le rezolva

Centrala dvs. munceste din greu in culisele casei dvs., oferind apa calda pentru robinete si electrocasnice. Dar uneori munceste putin prea mult, ceea ce duce la probleme care ar putea necesita servicii profesionale.

Iata patru probleme obisnuite ale centralelor si cateva sfaturi despre ce sa faceti in legatura cu fiecare. Amintiti-va: opriti intotdeauna alimentarea de la intrerupatorul de circuit inainte de a efectua orice lucrare de depanare la boilerul dumneavoastra!

Cele mai comune 4 probleme ale centralelor

1. Probleme legate de temperatura apei – Problemele de temperatura a apei sunt printre cele mai frecvente probleme pe care le veti intalni la centrale. In continuare, o firma de centrale termice Craiova va prezinta trei probleme legate de temperatura apei, cauzele lor probabile si cum sa le rezolvati:

  • Apa este rece – Apa rece este de obicei cauzata fie de lipsa de curent, de un termostat defect sau de un element de incalzire defect. Incepeti prin a elimina electricitatea ca suspect prin resetarea intrerupatoarelor de circuit declansate si inlocuirea sigurantelor arse. Apoi, verificati comutatoarele de alimentare pentru a va asigura ca sunt pornite si ca indicatorii de alimentare sunt aprinsi. In cele din urma, verificati termostatul pentru a va asigura ca primeste curent.
  • Apa este calda, dar nu suficient de fierbinte – Daca apa nu se incalzeste suficient, cauza ar putea fi un incalzitor de apa subdimensionat, conexiuni la cald si la rece incrucisate sau un element de incalzire sau un termostat defect. Puteti exclude o conexiune incrucisata prin oprirea alimentarii cu apa si deschiderea unui robinet de apa calda; daca apa mai curge, ati putea avea o legatura incrucisata. In plus, va recomandam sa contactati un profesionist pentru a verifica termostatul elementelor de incalzire ale incalzitorului de apa si pentru a evalua daca incalzitorul dumneavoastra este dimensionat corespunzator.
  • Apa este prea fierbinte – Cand apa curge prea fierbinte, inseamna de obicei ca termostatul este setat prea sus. Consultati manualul de utilizare al incalzitorului de apa pentru reglarea temperaturii termostatului.

2. Scurgeri – Scurgerile de apa pot fi atribuite multor cauze, printre care:

o supapa de siguranta defectuoasa pentru temperatura si presiune (T&P).

  • presiunea necorespunzatoare a apei;
  • supraincalzire;
  • o supapa blocata;
  • o scurgere de la conexiunea sanitara din apropiere;
  • suruburi slabite ale elementului de incalzire;
  • o garnitura proasta;
  • un rezervor de apa care are scurgeri.

Verificati daca exista conexiuni la instalatii sanitare evident slabite, strangandu-le (dar fara strangere excesiva) pentru a reduce scurgerea.

Apoi, verificati suruburile slabite ale elementului de incalzire, strangandu-le daca este necesar. Daca elementul de incalzire inca are scurgeri, probabil ca va trebui sa inlocuiti garnitura (platforma online Montaj-centrale-termice.net va recomanda sa angajati un profesionist pentru a face acest lucru). In cele din urma, verificati daca exista scurgeri pe sau in jurul rezervorului de stocare – deoarece rezervoarele de stocare se corodeaza de obicei din interior, probabil ca vedeti inceputul sfarsitului pentru centrala dvs.

3. Apa decolorata – Apa ruginita poate indica coroziunea captuselii interioare a rezervorului, adesea cauzata de o tija de anod defecta. Contactati un tehnician profesionist pentru incalzirea apei pentru a determina daca inlocuirea tijei anodului va rezolva problema; daca nu, inlocuiti centrala.

4. Zgomote ciudate – Acumularea de sedimente este cel mai adesea cauza zgomotelor ciudate provenite de la centrala dumneavoastra. Puteti incerca sa remediati aceasta problema spaland centrala. Daca spalati centrala si problema persista sau daca sedimentele sunt prea mari pentru a fi indepartate, contactati un profesionist – este posibil sa aveti nevoie de inlocuirea centralei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *