Situatii problematice ale telefonului pe care le puteti rezolva chiar voi

Dispozitivul dumneavoastra s-a udat

Accidentele li se intampla si celor mai buni dintre noi. Este cumplit cand telefonul dumneavoastra se scufunda in apa, mai ales daca imaginea incepe sa joace sau sa fie anormala. S-ar putea sa credeti ca telefonul dumneavoastra mobil s-a dus de tot si este adevarat ca daunele cauzate de apa sunt probabil una dintre cele mai dificile probleme ale unui telefon, insa exista intotdeauna o farama de speranta. Cea mai buna optiune este sa obtineti ajutor profesional.

Rezolvare: duceti-l la un service

In loc sa intrati in panica, opriti dispozitivul, puneti-l in orez daca aveti la indemana pentru a absorbi o parte din umezeala si mergeti la cel mai apropiat service GSM sector 4. Nu puneti la incarcat telefonul si nu incercati sa il reparati singur. Tehnicianul va putea determina gradul de deteriorare, va desface dispozitivul pentru a usca piesele si va repara sau inlocui anumite piese, dupa caz.

Telefonul dumneavoastra se supraincalzeste

Un telefon exagerat de cald poate fi o experienta ciudata si poate fi greu de gasit care e cel mai bun mod de a-l repara fara a arunca dispozitivul in congelator. Supraincalzirea poate deteriora grav durata de viata a bateriei si a ecranului – la fel si umezeala si frigul din congelator, ar trebui sa mentionam – deci, daca observati ca telefonul dumneavoastra este prea fierbinte, iata cateva modalitati mai bune de a-l racori si de a rezolva acest tip de defectiuni ale smartphone-urilor.

Rezolvare: Inchideti-l si tineti-l la adapost

Pentru inceput, telefonul dumneavoastra trebuie sa fie ferit de lumina directa a soarelui si pastrat intr-o geanta sau un buzunar uscat, umbrit, care sa nu transfere caldura soarelui. Dupa indepartarea surselor de caldura din exterior, lasati-i niste timp telefonului suprasolicitat sa se linisteasca, reducand luminozitatea, inchizand aplicatiile, abtinandu-va de la utilizarea preponderenta a Wi-Fi-ului sau a datelor si asigurandu-va ca amanati descarcarile sau actualizarile pana cand va aflati intr-o situatie mai buna, cum ar fi cand va incarcati telefonul noaptea.

V-ati umplut spatiul de stocare

Oamenii fac fotografii si videoclipuri acum mai des decat oricand, astfel incat spatiul de stocare a devenit o problema reala pentru multi utilizatori de smartphone-uri. Aplicatiile, descarcarile si noile functii ale sistemelor de operare contribuie, de asemenea, la restrangerea spatiului din memoria telefonului. Din fericire, exista cateva modalitati simple de a elibera niste spatiu.

Rezolvare: extindeti optiunile de stocare dincolo de memoria telefonului

In acelasi mod in care proprietarii investesc in unitati de stocare in plus pentru a detine lucruri suplimentare, puteti gasi alte dispozitive pentru date si imagini. Aveti o varietate de solutii bazate pe cloud, cum ar OneDrive sau Google Drive, sau va puteti transfera continutul pe hard disk-uri externe sau pe un computer pentru a elimina diverse arhive de pe dispozitivul dumneavoastra mobil. O a treia posibilitate ar fi achizitionarea unui microSD pentru a oferi propriului telefon o memorie suplimentara. Bineinteles, ati putea parcurge si vechiul proces de imprimare a fotografiilor si stergerea acestora de pe dispozitiv dupa ce aveti o copie fizica cu care sunteti multumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *