4 Actiuni simple care prelungesc viata frigiderului Dvs

1. Stergeti garnitura usii

Garnitura este sigiliul care inconjoara partea exterioara a usii. Ea este cea care sigileaza frigiderul, astfel incat aerul rece sa nu se scurga afara. Inlocuirea garniturii de la frigiderul dvs. va poate costa intre 100 si 200 de euro. Puteti evita acest lucru prin stergerea regulata a garniturii.

Atunci cand mentineti garnitura curata, aceasta reduce, de asemenea, scurgerile de aer. Mai putine scurgeri de aer inseamna un frigider mai eficient. Curatati-va garnitura o data pe luna de orice lucru lipicios. Alimentele sau lichidele se pot usca si pot sigila garnitura, apoi, cand frigiderul se deschide, garnitura se rupe, atentioneaza cei de la www.reparatii-electrocasnice.net.

Pentru a preveni acest lucru, curatati garnitura de orice lucru lipicios cam o data pe luna. Apoi lubrifiati garnitura prin presararea unui praf pentru copii pe o carpa si stergerea garniturii.

2. Eliberati orificiile de aerisire ale congelatorului

Aruncati o privire in congelator si localizati gurile de aerisire. Pastrati-le libere de orice ar putea sa le infunde. De asemenea, nu va umpleti congelatorul atat de mult incat aerul sa nu poata circula. O regula buna de baza este sa umpleti congelatorul doar 3/4 din capacitate. In acest fel, exista suficient spatiu pentru ca o cantitate adecvata de aer rece sa circule in jurul articolelor congelate.

3. Puneti comenzile de temperatura pe setarea medie

Pastrati setarile frigiderului si congelatorului in intervalul de mijloc. Puteti apoi sa reglati de acolo in functie de termometrul frigiderului. Pentru o eficienta optima, aveti frigiderul setat in intervalul 0 si 4. Congelatorul dumneavoastra ar trebui sa fie intre -18 si -25 de grade.

Pastrarea temperaturii potrivite nu va preveni tocmai reparatiile. Ceea ce va face este sa prelungeasca durata de viata a frigiderului dumneavoastra, si sa amane cat mai mult interventia unui specialist de la un service reparare electrocasnice Iasi. De asemenea, va permite frigiderului dvs. sa functioneze in conditii optime si va va reduce factura de electricitate.

4. Curatati orificiile de picurare

Deschiderile de picurare sunt locul pe unde curge apa topita pentru a ajunge la vasul de scurgere. Recipientul de scurgere este situat de obicei langa compresor. Odata ajunsa in recipient, apa se evapora. Daca aveti un frigider cu dezghetare prin ciclu, atunci veti gasi un tub in compartimentul pentru alimente. Daca frigiderul dvs. este fara inghet, atunci veti gasi un mic capac sub sertarul de rafturi.

Trebuie sa va asigurati ca aceste canale de scurgere sunt libere. Daca acestea se infunda, apa nu se va scurge si se va acumula in frigider. In cele din urma, va incepe sa se scurga pe usa atunci cand deschideti frigiderul si veti avea o balta in bucatarie.

Efectuand in mod regulat aceste sarcini de intretinere a frigiderului, va puteti salva de unele reparatii costisitoare. Creati-va un program si efectuati aceste sarcini, dupa cum este necesar, lunar, trimestrial si anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *