Cum sa alegi un dulap de arme

Este o responsabilitate morala, si uneori chiar una legala, sa pastrezi  armele departe de mainile copiilor sau a altor infractori, cel mai indicat fiind sa le pui intr-un dulap de arme. Primul sfat pe care ti-l pot da este sa iti cumperi cu prima ocazie cel mai bun dulap  de arme pe care ti-l poti permite. De cele mai multe ori, poti ajunge chiar sa achizitionezi doua, sau chiar trei seifuri pentru arme. De obicei cumperi primul seif pentru armele pe care le ai, iar pe masura ce colectia de arme creste, asa creste si numarul de seifuri pe care le detii.

Daca detii un numar mic de arme functionabile si trebuie sa tii pusca de vanatoare (caprioare, pasari), pusti de calibrul 22 si alte pistoale departe de mainile copiilor, atunci trebuie neaparat sa achizitionezi un dulap de arme. In cazul in care acumularea de arme de foc este mai atragatoare decat  strangerea banilor, vei avea nevoie de un dulap mai mare. Daca ai la dispozitie o camera de siguranta cu usa de otel si nu vrei decat ca cei mici sa nu poate ajunge la arme, atunci un simplu dulap metalic este tot ce ai nevoie. Desi principala preocupare este ca nimeni sa nu le fure, un incendiu ar fi la fel de teribil, asa ca alege un dulap ignifug. Armele reprezinta unul din lucrurile care iti aduc cele mai multe avantaje “pe strada”, si cum sunt relative greu de obtinut, ele pot fi foarte atractive pentru hoti.

Exista o foarte mare varietate de produse pentru acest scop disponibila pe piata. Multe dintre ele sunt simple dulapuri cu sisteme de blocare simple; altele cantaresc zeci de kilograme. Totul depinde de ce iti doresti tu. In cazul in care armele sunt un hobby sau o investitie, atunci cea mai buna alegere este sa iti iei cel mai mare dulap pe care ti-l permiti. In cazul in care colectezi motociclete, masini si doar cateva arme, atunci un seif modest si de calitate este recomandat pentru tine. Un dulap cu sistem de blocare putin mai complicat este ideal pentru a tine copii la distanta.

Exista mai multe lucruri de luat in considerare atunci cand achizitionezi un dulap de arme. Hai sa vorbim despre o parte din ele:

Rezistenta la foc – acesta este foarte importanta din moment ce majoritatea dintre noi vor pastra actiuni si carnete de cecuri in dulap.

Locatia – locul de amplasare este important. O echipa profesionista de hoti va luat seiful din casa si apoi il va taia in confortul ascunzatorii lor; asa ca este important sa faci accesul la acesta cat mai dificil. Un hot de ocazie, care intra in casa si da din greseala peste dulap, va incerca sa il forteze lovind sistemul de blocare cu barosul. Manerul acestuia se poate rupa, insa seiful va ramane intact.

Balamalele  interne si externe sunt de asemenea destul de importante. In cazul in care dulapul are balamale externe care sunt usor de spart, balamalele interne vor ingreuna accesul la obiectele din interiorul dulapului.

Planifica totul din timp – Evident, un dulap de arme extrem de greu nu este o solutie potrivita pentru un apartament, iar uneori podelele etajelor superioare nu pot suporta greutatea acestora.

In ceea ce priveste securitatea, acest lucru este de bun simt: nimeni nu trebuie sa stie ce ai ascuns in casa. Nu ar trebui sa ai codul sau combinatia de deblocare decat daca este absolut necesar. In cazul in care totusi copiezi acest cod, cel mai bine este in ascunzi intr-un loc stiut numai de tine.

Un alt factor de luat in considerare este  daca detii pusti sau numai pistoale, deoarece dimensiunile sunt diferite. Alege cu intelepciune si fa o investitie intr-un dulap de arme care se potriveste cu tine si tilul tau de viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *