De ce e indicat sa aveti un sistem de aer conditionat pentru vara aceasta

Pana la inceputul anilor 1900, singura modalitate de a raci o casa era deschiderea unei ferestre (sau a mai multor). Desi tehnologia pentru aparatele de aer conditionat fusese inventata in 1902, abia in anii 1920 a fost introdusa pentru uz rezidential. Dupa aceea, confortul acasa a fost schimbat pentru totdeauna. In curand, companiile specializate instalau si intretineau sisteme de racire pentru locuinte in toata tara.

Sunteti unul dintre proprietarii care nu au inca instalat aer conditionat in resedinta lor? Sau este sistemul dumneavoastra atat de vechi, incat costul de inlocuire se va amortiza singur prin economii de energie? Standardele din industrie arata ca sistemele cu o vechime mai mare de 10-12 ani pot functiona cu tehnologie mai veche, care consuma energie sau, daca nu sunt intretinute corespunzator, este foarte probabil sa aiba piese uzate care scad eficienta. Exista atat de multe motive bune pentru a instala un aparat de aer conditionat nou sau pentru a inlocui un sistem existent, mai vechi. In continuare, platforma web www.montaj-aer-conditionat.ro va prezinta cateva beneficii:

Beneficiile aerului conditionat

1.Un mediu locuibil.

Aerul conditionat a permis oamenilor sa traiasca confortabil in regiunile fierbinti desertice ale tarii, pentru prima data. Diverse zone geografice au inflorit brusc pe masura ce noi rezidenti s-au mutat pentru a profita de clima calda si insorita, stiind ca casele lor ar putea fi mentinute la un nivel confortabil, indiferent de temperatura exterioara.

2. Beneficii pentru sanatate.

Aerul fierbinte si nefiltrat poate exacerba problemele respiratorii, alergiile, stresul indus de caldura, problemele sinusurilor si provoca mobilitatea limitata. Persoanele care sufera de aceste afectiuni considera ca aerul rece filtrat le atenueaza disconfortul si simptomele alergice. Caldura excesiva poate fi daunatoare. In cazuri extreme, oamenii pot suferi epuizare termica sau insolatie. Pentru persoanele cu probleme cardiace sau alte afectiuni medicale grave, un mediu racoros poate fi esential.

Filtrele sistemului de racire blocheaza alergenii, praful si alte particule din aer. Pe perioade lungi de timp, stresul scade rezistenta la neplacerile din aer. Utilizarea pe termen lung a aerului conditionat ajuta la incheierea ciclurilor anuale de boala.

3. Reduceti umiditatea.

Umiditatea, care este reprezentata de cantitatea de apa din aer, poate provoca la fel de mult (daca nu chiar mai mult) disconfort ca si temperaturile ridicate, explica echipa unei firme de montaj si reparatii aer conditionat Iasi. Umiditatea excesiva ne face sa transpiram si, deoarece aerul este suprasaturat cu umiditate, transpiratia nu se evapora. Evaporarea este unul dintre cele mai importante mecanisme ale organismului pentru mentinerea echilibrului termic. Cand ea este inhibata, ramanem cu haine umede lipicioase, indispozitie si letargie.

Aerul conditionat functioneaza prin eliminarea apei din aer si depunerea acesteia in exterior, lasand doar aer uscat si rece sa curga in interiorul cladirii. Am putea spune ca un aparat de aer conditionat efectiv transpira in locul Dvs.

4. Ofera confort.

Adesea, iritabilitatea si oboseala sunt cauzate de perioade excesive de caldura sau frig extrem. Aceste schimbari de dispozitie sunt adesea insotite de dureri de cap, raceli, tuse si alte afectiuni minore, dar iritante.

Caldura sau frigul excesiv determina organismul sa cheltuiasca energie in incercarea de a mentine temperatura interna adecvata. Fara aer conditionat pentru a controla temperatura si umiditatea aerului in spatiul de locuit sau de lucru, oamenii folosesc mai multa energie, ceea ce i-ar putea face sa se simta letargici. Daca transpirati excesiv, este posibil sa suferiti si de deshidratare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *